Öncelikle böyle bir kahvaltıyı yemek için Anadoluyu bir bir dolaşmak gerek, dalından domatesini, kümesinden yumurtasını, yayığın'dan tere yağını, kovanından balını almak gerek.
Anadolu'nun birçok yöresinde bu lezzetleri bulmak mümkün, ama İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız, bu lezzetler size epey uzaktadır. Marketlerden aldığımız ürünler fabrikasyon olduğundan bir çok lezzetten yoksunlar. Elde yapılmış hakiki tereyağının lezzetini hangi marka ürün verebilir ki ?
Günümüz gençleri bu lezzetlerin bir çoğundan bi haber olarak yaşıyorlar, sabahın en zevkli hali olan kahvaltı kültürü yok olmak üzere, oysaki güne iyi ve zinde başlamanın sırrı, iyi hazırlanmış kahvaltıdan gelir.
Kahvaltı deyince aklınıza çay, poğaça gelmesin, bizim geleneksel kahvaltı kültürümüzde Beyaz peynir, Kaşar Peyniri(eski kaşar), zeytin, süzme yoğurdu, bal, reçel, tahin pekmez gibi enerji veren yiyecekler ile zenginleştirilmiştir.
Kahvaltısız güne başlanmaz, ilerleyen yazılarımda mükemmel kahvaltıların ve dünya kahvaltı kültürlerinden lezzetlerle sizlerle olacağım.
Beni takip etmeye devam edin...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder